onsdag 30 augusti 2017

Att försvara en titel - del 8

Skicka BK - Resursteamet 2-1 (2-0)
Mål: Stephan (Johan) och Tom (Perry).
Lag: Axel, Tove, Paulina, Stephan, Johan, Frida, Perry, Emma, Clement, Kim, Tom.
Förkylningsreserven: Petra, Emil.

Höll på att glömma bort i att jag i ett svagt ögonblick sade ja till att referera. Så ni får ursäkta att vad gäller matchutveckling osv sviker detaljminnet mig. Men i det stora hela gjorde Skicka en mycket bra laginsats, med extra eloger till de tre(!) comebackarna Tove, Perry och Emma, som kliver rakt in i den samspelta lagmaskinen som om de spelat varenda match sedan svältåret -75. Även Tom, för dagen inlånad från Englands IF, gjorde en beundransvärd insats, krönt med ett matchvinnande mål.

Bollinnehavet i matchen vanns av Resursteamet med 56-44, men det kvittar ju mot vår disciplinerade defensiv. RTs chanser var lätträknade genom matchen, vi neutraliserade deras två soloartister Herr Lång och Herr Snabb mycket förtjänstfullt matchen igenom. Två chanser hade RT i första halvlek, då stod Axel för matchavgörande och tekniskt svåra räddningar. På väg åt ett håll får han snabbt vända sig åt det andra och med handen tippa ut slamkryparen. Imponerande! Och tryggt att veta att vi inte bara har korpseriens bästa, utan de TVÅ bästa målvakterna.

Skickas första mål är resultatet av en snabb spelvändning där Stephan med en liten knyck i höften kroppsfintar bort deras siste man på mittlinjen (den får du lära ut på nästa träning! (vilket iofs lär bli nästa försäsong)). På väg att bli upphunnen vid straffområdet  håller han undan jagande back och trycker in den i burgaveln. Mål nummer två är ett tikitaka där Perry får en diagonal vid straffområdets kortsida och med en touch in i mitten ställer Tom fri med nätet. Vackert!

2-0 i halvtid, och det kändes tryggt. Vi kunde höra hur deras lag försökte intala sig själva att "vi är ju ett bättre lag än dem!" , när de uppenbarligen i själva verket var några duktiga spelare mot laget Skicka BK. Andra halvan tror jag såg ut ganska mycket som första, RT hade mer boll, men chansfattigt åt båda håll. Reduceringen minns jag inte allos, antagligen ett fult mål.

Sammanfattningsvis: en grym laginsats mot ett av seriens bästa lag. I nästa omgång har vi revanch att utkräva, Bara Bajare ska vi Bara Besegra! Forza!

/#12

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar