fredag 8 maj 2015

Tour de 1337 - Etapp 2

Gute Ballers - Skicka BK 0-1 (0-1)
 
Lag: Tove, Frida, Ellinor, Petra, Emil, Axel, Clement, Erik, Markus
Mål: Erik
Matchens lirare: Omöjligt att säga - en äkta laginsats
Att notera: Eriks längtan efter lite hederligt bråk på planen - även när vi möter det allra trevligaste laget går det alltid att börja mucka lite kring ett inkast ...

Stärkt av förra veckans fantastiska vinst var det ett taggat Skicka som anlände till Bäckahagens BP. Efter ett par sena återbud ställde vi upp med bara två avbytare, men fler än så behövs inte i detta extremt vältränade lag.

Motståndet stod Gute Ballers för. Jävligt oklart namn men många i laget talade gotländska så vi tror att det har med det att göra. (Citat Erik: "Typ första gången jag hör någon prata gotländska irl.")
Vi visste inte mycket om GB innan matchen men de visade sig vara ett av de bättre lagen vi mött. De spelade riktig fotboll och inte Korpen-fotboll (som vissa andra lag ...) = alltså typ ha två stora starka killar som får alla passningar och söker skott från eget straffområde. Är det något vi i Skicka uppskattar så är det lag som spelar fin fotboll! GB rullade bra och använde hela planen, inklusive alla sina (asduktiga) tjejer (inte som vissa andra lag, som fullkomligt ignorerar alla tjejer ...) Är det något vi i Skicka uppskattar så är det lag som använder alla sina spelare!

Hur som helst, GB var duktiga men vi var snäppet bättre. Åtminstone i första halvlek då vi ägde spelet och rullade boll helt exemplariskt. Vi hade några finfina framspel, men i vanlig ordning saknades den där lilla tåspetsen, så målen uteblev. Fram till att det uppstod en något rörig situation framför GBs mål, då Erik, efter passning från Petra, kunde skjuta målvakten ett par gånger i magen, ta retur efter retur för att slutligen få in den i nätet. Kanske inte det allra snyggaste målet i Skickas historia (förlåt), men ack så viktigt.

I andra halvlek tog GB över ganska rejält och vi blev väldigt tillbakapressade. Vi stod lite för långt ifrån i markeringarna men framför allt handlade det om att vi stressade upp oss och och började göra enkla misstag. GB pressade på och hade väl något bra lägen, men med Fimpen i målet blev det aldrig riktigt farligt. Lärdom (som väl är konstant i Skicka): stressa inte!! 

Trots en ganska massiv press från GB lyckades vi ändå hitta några uppspel och i slutminuten hade Ellinor att fantastiskt läge att slå in 2-0, men GBs målvakt gjorde en fenomenal Buster-räddning och 1-0 blev slutresultatet. Extra eloge till just Ellinor som gjorde sin första match i Skicka-tröjan!

SKICKA BK 4-EVER!

//En av ledningens två tjejer




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar