lördag 31 maj 2014

ELITETTAN SÖDER - OMGÅNG 3

SKICKA BK - RÅGSVED NOSTRA 3-5 (1-3) 

Publik: Orten
Lagledning: Jessica + Liv
Lag: Fimpen, Ivar, Tove, Paulina, Perry, Petra, Emil, Kim, Stefan, John
Mål: Stefan, Ivar, Emil
Matchens lirare: Ivar (mål och attityd)
Fråga: Nej?

Ronaldo (alltså den äkta Ronaldo, tv-spelstjockisen Luis Nasario De Lima, och inte magrutsfjant-Christian[o} ) lär en gång ha sagt "Vi förlorade för att vi inte vann". Sug på den meningen ett tag...

Vi skulle nämligen vilja applicera detta citat även på Skicka BK:s katastrofmatch mot Rågsved Nostra (eller var det Drogsved Rasta?). Ty bollen är rund, domarn är neutral, planen är symmetrisk å rättvis åt båda hållen och Skicka BK är bättre än Rågsved Nostra. Allt detta är vedertagna sanningar. Det är som att ifrågasätta Newton eller Tommy Svenssons laguttagningar 94, det gör man inte - det ska man inte behöva göra. Men på något sätt slutade alltså årets tredje match med en förlust, vår andra för säsongen, och vi kommer att ägna detta utrymme i the world-wide-web till att försöka bena ut vad det var som gick fel. 

Resultatet blev alltså 3-5 och vi kan först och främst, återigen, konstatera att vi hade publiken med oss och hade de uttryckte att det var märkligt att "de gröna inte vinner - de är ju bättre". Dessvärre hade vi inte spelet med oss. Vi hade i alla fall inte hela spelet med oss. Laget blev återigen för långt, stundtals kom vi upp i vårt spel, något som närmst kan liknas vid totalfotboll och där vi efter väggspelsbokens alla regler spelar runt våra motståndare, men den största delen av matchen var det faktiskt vi som fick jaga boll eller försöka täcka skott. 

Rågsved Nostra hade en spelidé, en idé som känns väldigt gruskorpen: långbollar ut på kanterna till någon snabb, snett in bakåt till någon med en riktig jävla bazoka + en människa framför målis = 5 mål av deras 7 skott på mål (typ). Det kan handla om att vi tycker detta sätt att spela fotboll på är så sjukt trist, och att vi inte anpassar oss, men faktum kvarstår - vi förlorade matchen. Dock så tror jag inte att vi ska anpassa oss helt efter motståndarlagens spel, vi ska självklart vara medvetna om det men jag tror att vi främst ska koncentrera oss på att hitta vårt eget spel även på match. Skicka BK:s medieavdelning kan här presentera unik insider-information från ledningsgruppen som på något sätt har läckt ut till diverse media. Bilden är alltså en så kallad screenshot från ledningena interna och kolossalt slutna facebookgrupp (OBS inte att förväxla med ledningens kolossalt slutna Imessagegrupp). 



Det tankar som uttrycks på screenshotten är bland andra att vi inte lyckas överföra det briljanta spel vi har på träningar till match, att laget är för långt, att de alternativ som finns på träning sällan dyker upp på match. Att det snarare handlar om det än rädsla/nervositet för motståndarlaget. Det spekuleras även om att det här "ta det lugnt"-mantrat har gått för långt. Jag menar, hur jävla lugnt ska vi egentligen ta det. Konversationen säger också att detta mantra kanske måste bytas ut mot ett "krymp laget"-mantra, ett mantra som kanske skulle göra att våra olika lagdelar följer med varandra runt om på planen, så att alla de alternativ som vi ger varandra på träningen även dyker upp på match. Nu finns det ju så klart skillnader då vår träningsplan är klart mindre än matchplanerna men det kan mycket väl ligga något i detta resonemang. I fall detta är svaret på vår fråga angående vad det är som inte har fungerat i år så kommer det att krävas att vi, samtliga, springer mycket mer. Och just det här med löpbandet var något som diskuterades i den bil två av ledningens personer åkte i på vägen hem från den senaste matchen där nr x uttryckte att "i fjol gav vi inte våra motståndare ens en sekund att andas. Det var bara rakt på i varje situation. Och ja fan, motståndarna blev rädda, alla lag blev nervösa". Detta citat (kan vara modifierat) är också tänkvärt, inställningen är generellt sett slappare i år. Inte konstigt om vi har tagit oss vatten över huvudet efter fjolårets säsong men i sådana fall är det dags att dra på sig våtdräkten nu och simma ur det där jävla vattnet. Nu låter det kanske som att vi inte hade något som helst att komma med, det hade vi så klart. Vi hade kunnat göra fler än fem mål på alla våra chanser men vi blev för ivriga nära mål eller helt enkelt missade uppenbara lägen som öppet mål. Det var dock inte dessa bilder som präglade vår efter-match-analys, utan just det faktum att vi inte lyckades spela som vi brukar. Men, vi har det på träningarna, kom och titta en gång och du kommer aldrig någonsin vilja titta på annan fotboll, och det kommer att komma på matcherna. Vi måste bara ge det tid. 

Serien känns för övrigt riktigt öppen i år, hittills, vilket känns både spännande och som en möjlighet för oss. 

Nu lite kort om matchen:
Det var grinigt. Det blev två utvisningar. Det pratades om (främst från Nostras sida) att vi avsiktligt gick in för att skada dem (ja för det låter ju som Skicka BK), det blev feta kapningar på fötterna, en fist i ansiktet, en lårkaka och i övrigt hög krigsnivå. Fotbollsmässigt gjorde Emil det snyggaste målet, Ivar det roligaste och Stefan det målskyttigaste. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar