Mål: John 3, Ivar 2, Emil 2, Amanda, Maja, Clement.

Lag: Maja, Jessica, Emil, Fimpen, Ivar, Amanda, Petra, Lovisa, Clement, John.
Ledarstab: - (Det verkar ju fungera hyfsat ändå.)
Publik: Petras kompisar.
Fråga, etapp 10: Var det där Skicka BK's största seger genom tiderna?
Fråga, etapp 11: Var det där Skicka BK's skönaste seger genom tiderna?

Så var det dags för ytterligare ett dubbelmöte, på den för dagen av regn något uppmjukade planen. Om det inverkade vet jag inte, men de senaste omgångarna talar ju verkligen för att vi lärt oss hantera underlaget (läs här om ni glömt hur det har sett ut: http://skickabk.blogspot.se/2013/08/tour-de-grona-linjen-med-omnejd-etapp-5.html) och spela vår fina fotboll även utan grön matta under fötterna. Idag fortsatte det i samma stil, vi tog tid på oss att behandla bollen, slog enkla passningar och rullade oss igenom motståndarförsvaret gång på gång.

Defensiven var lika tät som senast vi mötte BKBK. Vi låg rätt i position, var etta på bollarna och avväpnade allt som oftast deras anfallsförsök redan innan den sista tredjedelen. De få gånger de lyckades ta sig närmare mål hade vi vår 100%-iga backlinje (både vad gäller insats och speltid ikväll) Jessica och Ivar som styrde undan allt. Jag undrar om Fimpen ens rörde bollen förutom vid några insparkar i den här matchen?

BKBK var dock frikostiga med att fylla på med folk i sina korta anfall vilket gynnade oss i spelvändningarna. Och trots att vi ofta kom i fart lyckades vi spela bollarna inom laget utan att de rann ifrån oss, passningarna satt där de skulle. Våra motståndare hade spelat en match innan och tröttnade rejält, trots att man hade folk till mer än två hela laguppställningar.

Även om målen faktiskt kommit i en relativt strid ström under hela matchen så rann det iväg mot slutet. Jag tror banne mig att alla mål var snygga, riktiga spelmål. Vi fick under matchen också se ytterligare en kandidat till årets mål, när Clement vinner en defensiv löpduell och tar bollen vid höger hörnflagga (sett från Fimpen), diagonalar sig över vår planhalva, fortsätter ner längs vänsterkanten på den offensiva planhalvan innan han från kortlinjen, efter att ha gjort bort ungefär hela BKBK på vägen, med en smörpass serverar Maja öppet mål. Och John gjorde hattrick i andra halvlek. Bara en sån sak.
_____________________________________________________________

Vi visste att nästa match skulle bli betydligt tuffare. Majkens kom till start med ett lag som innehöll även de spelare som gjorde livet surt för oss i förra säsongens avslutningsmatch (3-9) där vi ju hade så förtvivlat svårt att få stopp på deras flygande anfallsspel. Och visst, vi hade nu mycket svårare att spela det spel vi ville. Den högre pressen Majkens spelade med, jämfört med BKBK, gjorde att vi ofta efter bara någon pass på defensiv planhalva, stressades till att slå långbollar, vilka blev mycket svåra att förvalta mot ett så pass kompetent lag som Majkens.

Vi fortsatte dock spela med en stabil defensiv och låg oftast rätt i position. Men visst kom de igenom någon enstaka gång och visst hade de frilägen. Men vi har Fimpen. Och när de som bäst behövdes stod han för riktiga Busterräddningar och räddade oss från bakåtmål. Mot andra halvan av halvleken lyckades vi lyfta spelet något och hade några hörnor och halvchanser, samt en jättechans där deras målvakt (Fimpen får ursäkta) stod för matchens räddning när han slängde sig "i blindo" framför Clements volley från nära håll och lyckades få bollen i bröstet.

Andra halvlek börjar med Majkenspress, men vi lyckades freda oss genom både skicklighet och, okej då, lite tur. Även i andra lyckades vi dock lyfta spelet efter en stund. Halvvägs in i halvleken, som ur ingenstans, drar Petra på ett distansskott på volley, som i helt perfekt bana seglar över deras tvåmetersmålis och in precis under ribban.

Vi fortsatte att spela disciplinerat och stressade just ingenting mot slutet trots det jämna resultatet. Så med sisådär en minut kvar kunde Amanda spika igen matchen åt oss efter en snygg genomskärare från Clement. Och äntligen tippade vågskålen över åt vårt håll i en jämn batalj som egentligen kunde slutat hur som helst.

Ikväll gjorde vi två insatser från vilka vi kan ta med oss mycket framöver. Vi gör många snygga mål och vinner stort mot ett lag som är sämre (se och lär Sverige). Vi spelar en otroligt stabil defensiv och tar vara på chanser mot ett lag som är jämnbra med oss (inte bättre va?). Vi spelar en fin grusfotboll. Vi har en bra stämning i laget. Vi är bäst.

Grattis igen Rocky och även fast du inte är död: det här var för dig!