lördag 22 september 2012

Giro de Bäckahagens BP etapp 11

Skicka BK-Bara Bajare 2-2

Publik: Anna (yes!), Obbe samt Obbes vän (ber om ursäkt för att jag inte minns namnet, var hemskt eeh, glad sist jag träffade honom hemma hos Martin på en fantastisk förfest, okej nog om det)
Mål: Erik-rätt upp i krysset i slowmotion-Persson och Frida-klapp klapp klapp rent och snyggt-Thurhagen
Så var stämningen: väldigt väldigt bra
Uppställning: 2-3-1
Det vi tar med oss: spelet helt enkelt. Okej vi har lite problem med att göra mål men spelet! Stundtals världsklass.



Tillbaka på gräsplanen. Skymning/mörkt/höst och lamporna var tända, som ett elljusspår. Fantastiskt fint. Stefan sa innan matchen att det var "fantastiskt fotbollsväder". Det hade precis regnat, luften var hög och klar och (konst)gräset var jämt och fint. Matchen innan vår var intensiv och hetlevrad men vi lät oss inte påverkas.

Uppvärmningen var som vanligt ganska loj, även om undertecknad och Markus övade intensivt på att klä av oss på överkroppen och byta tröjor så snabbt som möjligt. Kan bli användbart i framtiden, vem vet. Efter att någon (ingen nämnd, ingen glömd) hade gjort nummer två i skogen var det dags för match. Vi mötte Bara Bajare som hade "glömt" att de var bortalag och därför inte hade tagit med västar (vi är båda gröna). Storsinta som Skicka BK är erbjöd vi dem våra västar men istället tog de på sig kycklinggula tröjor, bortsett från en kille som sportade ljusrosa. 

Domaren blåste igång matchen och redan efter två, tre touch kände vi att det här har vi, det här är vår match. Vi spelade fint och lugnt och hittade varandra mycket bra. Det stressades en aning här och där, som vanligt i Skicka, men på det stora hela kändes det som att vi ägde tillställningen.
Vi kom fram bra på kanterna, hade oftast ett eller flera spelalternativ och vi pratade väldigt bra med varandra. En spelare som förtjänar att lyftas fram är vårt nyförvärv (hoppas vi!) Elin. Snabb som satan i steget, bollsäker och med en väldigt bra blick för spelet.

Första målet kom efter en ganska lugn period och målskytten tog det lika lugnt. Erik fick bollen i mitten, strax utanför straffområdet. Han tog väldigt lång tid på sig, åtminstone såg det ut så från sidan. En tvåfotare i slowmotion och sen BANG - rätt upp i bortre krysset. Väldigt fint.

Sedan följde en period av Skicka-dominans. Egentligen hade de inte så många farliga lägen. De lägen de hade bjöd vi på. Vi är fortfarande lite ovana vid den nya uppställningen och har lite problem med omställning och att ta djupet. Till saken hör att våra backar också är väldigt duktiga offensivt och törs utmana och gå upp i banan. Det vi får se upp med är att inte lämna en kamrat ensam kvar. Nog om det.

Mål nummer två kom efter en klassisk Skicka-klapp-klapp-klapp-situation. Minns inte exakt vilka som var inblandade men jag gissar Kim-Erik-Elin och sedan till Frida som säkert lägger in bollen i buren.
Sedan händer något som inte får hända. Direkt vid avspark får en av deras killar bollen och lyckas på något sätt göra mål med ett skott från halva plan. Oklart hur det gick till, jag hann knappt se att det hände. Visst - han hade ett jävla tillslag men sånt ska inte få hända. Vi måste vara uppmärksamma och vakna och inte ge honom den chansen.

Halvtid. Snacket gick "jobba på andra boll, fan vad kul det är, det här tar vi, bestäm om vi ska kliva på eller avvakta".

Andra halvlek. Vi fortsätter att spela väldigt bra, men en olycklig pass/backa från bollen/dåligt snack leder till att de kan kvittera. Inte mycket att göra åt det målet.
Sedan följer en massiv Skicka-attack. Jag tror att vi befinner oss på deras planhalva ungefär 90 % av de sista tio minuterna. Men, i vanlig ordning, lyckas vi inte få in bollen. Stolpe, rakt i magen på målvakten, passa istället för att skjuta, skjuta istället för att passa, bli för ivrig, vara för passiv osv osv i evinnerlighet. 

Matchen slutar 2-2 och när vi har tackat varandra och den fantastiskt informativa skånska domaren hör vi en Bara Bajare-spelare säga "vi får vara nöjda med oavgjort". Ja, det ska de vara. Vi ska dock inte vara det. Den här matchen borde vi ha vunnit.

Men: det vi tar med oss är spelet. Vi spelade väldigt, väldigt bra fotboll. Stundtals helt lysande. Vi hittar varandra bra och även om vi kan ha bättre rörelse tycker jag att det såg bra ut på den fronten. Snacket var bra, stämningen var bra. Skicka BK - ett väldigt bra fotbollslag som har lite svårt att göra mål.

Det vi ska bli bättre på: jobba på andra boll/kriga tillbaka bollen. Vi förhandlar just nu med Elin om hon kan tänka sig att hålla en specialkurs i hur man jobbar tillbaka bollen. Det var länge sedan jag såg en sådan krigare på plan. Imponerad och inspirerad. 

Nu är det nya tag för på söndag är det CUP och jag känner på mig att det är den här cupen vi kommer att vinna. Om vi har hjärtat med oss, om vi orkar ta den där extra löpningen, om vi orkar ge den där peppen till lagkamraterna, om vi vågar ta skottet, om vi tittar upp och ser en spelare som är helt ren, om vi släpper bollen i tid, om vi vågar utmana, om vi ropar när vi vill ha boll, om vi varnar när en medspelare har någon i ryggen, om vi älskar varandra och fotboll. 
Om vi är Skicka BK när vi är som bäst.

Carpe diem. 

#3

Ps. Vi är även mycket glada att se att våra Skicka BK Ultras var tillbaka på plats efter lite mer än ett års frånvaro.



3 kommentarer:

  1. Glöm inte att vi va storsinta sen och lånade ut en gröntröjja till er:) Ni var spelmässigt bättre denna match, men vi är svårslagna i höst.

    Hur som ni e jäkligt trevligt gäng på plan vilket uppskattas!

    Hård kamp om 4-2a platsen;)

    Ave

    Butcher coach i Bara Bajare

    SvaraRadera
  2. 10.000 kr i böter för bengalerna! Kan sättas in direkt på mitt personkonto ;)

    SvaraRadera
  3. Det var stort av er Butcher, det kommer vi aldrig att glömma!
    Ja vi hade bra flyt men jag håller med er, det är något med er i höst, ni är stabila.

    Samma här, ni är grymma motståndare.

    Och Hegge - pengarna är på väg, ligger i en resväska mitt på Bäckahagens BP och väntar....

    SvaraRadera