torsdag 23 augusti 2012

Giro de Hökarängen BP etapp 8



Etapp 8 Skicka BK - Bollmora Inter 5-0

Fråga: Vad är tid?
Svar:  Att definiera tid har sysselsatt filosofer och naturforskare i hundratals och till och med tusentals år, och förslagen har varit många, men någon fullständig samsyn kan inte sägas ha uppnåtts, och det är inte klart om någon sådan någonsin kan förväntas -- det beror lite på vad man menar med frågan. En lösning är att säga att tid är vad man mäter med klockor, vilket är ett svar som är praktiskt användbart både i vardagen och i vetenskapen men som kanske inte ger oss någon känsla av att bli speciellt mycket klokare. Man kan också säga att tiden är vad som ordnar upp händelser i tur och ordning. Tiden kan ses på åtminstone två olika sätt: som en fundamental struktur i vårt universum (Isaac Newton tas ofta som portalfigur för detta synsätt), eller som ett begrepp som vi uppfunnit och använder för att bringa reda i händelserna runt oss (Immanuel Kant får ofta representera detta spår). Eller på hur ungefär hur många sätt som helst på skalan mellan dem.

Vi vill gärna se tiden som ett jämnt flöde av något slag, som går och går alldeles oföränderligt och jämnt. Denna tanke fick sig en törn för ungefär hundra år sedan, när det visade sig att Einsteins relativitetsteorier stämmer utmärkt med verkligheten. Klockor i rörelse gentemot varandra går olika fort, så helt oföränderligt flytande är tiden inte, och även gravitationen påverkar tidens gång. Men relativitetsteorierna sätter gränser för hur ojämnt tiden kan gå, och dess riktning påverkas inte. Det råder ju oftast ingen tvekan om tidens riktning: glas ramlar ner och går i kras, men vi ser aldrig skärvorna förena sig till ett glas och hoppa upp på bordet igen. Detta hänger ihop med den allmänna observationen att i det stora hela går med tiden allting mot mer oordnade förhållanden, i fysiken känt som termodynamikens andra huvudsats och idag förstådd som en följd av att universum expanderar från ett ursprungligen mycket kompakt tillstånd. En rimlig syn idag är kanske att tid är en av vårt universums mest fundamentala strukturer, men att detta har att göra med precis hur det gick till när universum bildades och att man nog kan tänka sig att det skulle kunna ha blivit på annat sätt. 

/ Anders Eriksson 2009-12-07 (hämtat ifrån www.rymdforum.nu)

Ja, efter att själv ha läst denna text så har jag lite mer förståelse för varför Bollmora Inter inte dök upp till kvällens match, eller rättare sagt, kom för sent. Det verkar ju helt enkelt inte vara jätteenkelt det här med tid. 

För er som inte var närvarande vid kvällens väntade toppdrabbning i divison 1 södra så kan Skickabloggen här meddela att våra "motståndare" kom till planen cirka 45 minuter för sent. När de väl anlände hade domaren sedan läge gett upp, gratulerade oss på vägen innan han lade benen på ryggen i från grustaget. Jag klandrar honom inte, vem fan vill stå ute på en öde grusplan i Hökis en torsdagkväll om man inte skall döma fotboll. 

Från början blev vi alla besvikna, upprörda, över hur de inte kunde ha meddelat oss att de inte skulle komma. Vi byggde snabbt upp vad som skulle komma att bli den vassaste sågningen av dem alla som gjorts här på bloggen, ett inlägg som skulle kunna skapat rubriker i vilken media, vilken världsdel, som helst. När vi precis lagt nederlaget bakom oss börjat träna istället dök de så klart upp, helt i tro om att de var i tid. Jo, fet chans hörni.

Antingen så skedde en gruppförsovning efter att de kollektivt sovit middag eller så är det Tove som betalat dem för att inte spela (eftersom hon själv skulle avstå på grund av vadproblem). Hur som helst så kan vi i Skicka bara hoppas att Bollmora kollar in det här klippet nedan och kanske investerar i denna väckarklocka tills nästa år. Vi vill gärna vinna över er på ett mer sportsligt sätt än det här. Fy fan för walk over, men men, your loss, vi gick precis om er i tabellen. Btw så ligger vi preliminärt 2:a i divison 1 på 12 poäng varav hälften vi har vunnit i walk over. Seriöst division 1 - DU ÄR ETT SKÄMT!



Nu glömmer vi tid och rum och riktar istället blickarna mot Maja De Morota som idag gjorde sin sista "match" med Skicka på ett bra tag. All lycka och glädje till din utvandring till Paris. Du kommer alltid att ha din plats i laget och vi kommer att gråta blod av saknad ända tills att du är hemma igen. Du nämnde till oss att du skulle dit på skolrelaterad business men Skickabloggen har redan kollat med PSG MIX och vi har precis fått en kopia på kontraktet faxat till kansliet, du drar för stålarna. Proffslivet hah, ska det vara något? 
Vi är bara avundsjuka så klart. Vi ber dig dock utföra följande under din tid där:

- Drick vin varje dag
- Ät baugette varje dag
- He någon speciell ost på baugetten
- Ha basker på dig varje dag
- Randig tröja va?
- Delta i något upplopp i förorten
- Sitt på en uteservering och läs t.ex Sartre samtidigt som du pendlar mellan att röka pipa och långsökt titta bort i horizonten
- Fota dig tillsammans med Zlatan
- Rista in Skicka BK FOREVER på Eifeltornet högerfot.
- Ordna träningematch mot PSG MIX.
- Ge oss uppdateringar om ditt liv samt lev livet.

//Skicka











2 kommentarer:

  1. Eiffeltornet har fyra fötter. En är den högra (tydligen). En annan är den vänstra kan man tänka sig. Vad är de två övriga? Vilken är vilken?

    SvaraRadera
  2. Thats For Maja to find out!

    SvaraRadera